Naar mobiele versie


Over deze website | Reacties


Beter Verkeer bood elke werkdag een meerkeuzevragentest van 2 mei 2016 tot 14 juli 2017. VekaBest verzorgde de vragen, maar is daarmee gestopt. Daarom is er momenteel geen dagelijkse test op deze website. Je kunt wel de informatie over voorrang en snelheid blijven raadplegen.

 

Beter Verkeer had fin de laatste maanden ruim 18.000 actieve deelnemers.

 

Hieronder staan (fragmenten van) ruim honderd reacties die we kregen sinds de week van de laatste testjes.

 


Ik vind het ongelooflijk jammer en onbegrijpelijk dat zo'n goede site voor jong en oud de lucht uit is. Ik heb vijftig jaar mijn rijbewijs, ik rij met auto en caravan en volgde een training bij de ANWB, nam onlangs nog een paar seniorenrijlessen. Veilig rijden als je ouder wordt is een opgave. En "Beter Verkeer" was elke dag weer een oppepper.
Marjan

 


Ik sluit mij aan bij de vele reacties op het stoppen van de verkeersvragen. Ik was er net mee begonnen en vond het heel leerzaam. Ik hoop oprecht dat er een vervolg komt.
Gerry

 


Vind het bijzonder jammer dat deze nuttig en leerzame site Beter Verkeer eindigt. Hartelijk dank voor alle informatie.
Dory

 


I.v.m. de stopzetting van Beterverkeer: de overheid geeft zo veel geld uit aan flitscamera's e.d. om de weggebruikers ertoe aan te zetten om het wegverkeersreglement na te leven, maar een eenvoudige maatregel zoals het online 'Beterverkeer' kan niet meer! Toch is dit initiatief veel efficiënter dan al die boetes en draagt bij aan een veiliger verkeer. Is de overheid echt bezorgd over de verkeersveiligheid of gaat het enkel om het geld dat de verkeersboetes opbrengen?
Hopelijk wordt binnenkort die stopzetting ongedaan gemaakt want de wegcode verandert voortdurend terwijl onze kennis ervan achterop geraakt.
Gerard

 


Wat ontzettend jammer dat deze test niet meer verschijnt. Ik heb er echt veel van geleerd. Hopelijk komt ie weer terug!!!
Alet

 


Wij kijken iedere dag uit naar jullie vragen en dit houdt ons bij de tijd. We vinden het verschrikkelijk dat jullie gestopt zijn met de rubriek Verkeer. Zeker voor de mensen die al iets langer hun rijbewijs hebben was dit een mooie gelegenheid om geregeld erop gewezen te worden dat ze er iets aan moeten doen om veilig in het verkeer te blijven.
Nu zijn er wel sites waarop je kunt kijken maar dagelijks kort geconfronteerd te worden dat je toch niet helemaal op de hoogte bent van de wijzigingen zet veel meer zoden aan de dijk. Hopelijk komt het weer terug.
Rudie

 


Jammer dat er geen dagelijkse test 'beter verkeer' meer is. Het is ongeveer 46 jaar geleden dat ik mijn rij-examen gehaald heb. Er is veel veranderd de laatste jaren. De dagelijkse test was super en bleef ik op de hoogte.
Riek

 


Heel heel jammer dat Beter Verkeer is opgehouden. Deelname eraan bewerkstelligde zeker het meehelpen aan de veiligheid in het verkeer. Het was de meest nuttige "Beter ......."
Het was verfrissend en zette mijn kennis van het verkeer weer op scherp.
Marleen

 


Het is een nuttige, leerzame manier om de verkeersregels onder de knie te krijgen. Dank voor de geboden mogelijkheid in het verleden.
Marta

 


Ik vind het heel erg jammer dat Beter Verkeer moest stoppen. Het was de ideale manier om de kennis van de verkeersregels te updaten/bij te schaven.
Jacques

 


Ook ik sluit me aan bij de bedankjes voor Beter Verkeer.
Zeer leerzaam en zoals velen ook in het verkeer merken hoe belangrijk het is na het eenmalige examenresultaat, bewust te blijven van de regels elke dag weer!
Han

 


Ik vind het erg jammer dat de site Beter Verkeer gestopt is, ik heb er erg veel van geleerd, elke dag weer opnieuw.
Toos

 


Ik heb vanaf het begin meegedaan en heb over de laatste 6 weken een score van 98%. Ben bezig met opleiding taxi dus de theorie zal in ieder geval geen probleem zijn.
Robert

 


Bedankt, ik was blij met deze opfriscursus! Jammer dat het nu gestopt is.
Hans

 


Wij hebben er erg van genoten, bedankt. Veel succes verder en misschien tot de volgende keer.
Cok en Nel

 


Heb met veel plezier meegedaan aan beterverkeer.nl en er ook van geleerd.
Elly

 


Bedankt voor de inzet voor alle leuke tests. We zullen ze echt missen.
Ab en Elles

 


Héél jammer dat jullie stoppen. Heb al 50 jaar mijn rijbewijs, maar (ook al door invoering van nieuwe regels) het is zeer goed om up-to-date te blijven. Door jullie site ging dat simpel en snel. Bedankt.
Per

 


Jammer dat wij de test niet meer kunnen doen. Wij hebben er veel van geleerd.
Wij zullen het zeer op prijs stellen als er toch een mogelijkheid bestaat deze testen weer te kunnen volgen. Zelfs belangrijk om de veiligheid in het verkeer te bevorderen. Wie weet staat ons nog een verrassing te wachten.
W en G

 


Wat ongelofelijk jammer om te horen dat Beter Verkeer stopt. Kunnen jullie de redactie niet overtuigen, via een handtekeningenactie of iets dergelijks, om hun besluit terug te draaien. Het is niet alleen heel leuk om de opgaven te maken maar ook zo leerzaam! Vooral voor mensen die al lang hun rijbewijs hebben heel handig in verband met veranderende verkeersregels. Deze site komt de veiligheid op de weg echt ten goede.
Chantal

 


Jammer dat deze test verdwijnt. Heb met veel plezier deze test gedaan en ook veel geleerd. Dank je wel.
Willemien

 


Heel jammer dat de dagelijkse opgave stopt. Ik heb het met veel plezier gedaan. Ook heb ik er veel aan gehad in mijn werk als chauffeur. Handig om je kennis op peil te houden.
Elske

 


Vind het ontzettend jammer dat de tests van Beter Verkeer stoppen! Hoop van harte dat er in de toekomst weer een organisatie is die deze nuttige tests voortzet. Zeker als je niet meer echt iedere dag op de weg zit, houden de vragen je scherp wat betreft alle zaken betreffende het verkeer. Een enthousiaste deelnemer.
JMJ

 


Wat jammer nou! Ik heb meegedaan vanaf het begin en vond een opfrisser
heel fijn. Toch bedankt voor de dagelijkse test. Ik hoop dat het nog terugkomt op een of andere manier.
Henny

 


Wij vinden het jammer dat deze site uit de lucht gaat. We hebben de vragen steeds met veel plezier ingevuld en er ook van geleerd.
Lia en Henk

 


Wij vinden het super jammer dat de verkeerstest verdwijnt. Elke morgen deden we deze om beurten en hielden een schema bij in Excel, hoeveel procent we goed hadden en welke antwoorden we fout hadden. We leerden er ook veel van. Hopelijk komt de verkeerstest weer terug!
M.A.H.

 


Jammer dat deze testen nu worden beëindigd. Maar ik wil jullie wel bedanken voor de tijd dat deze er waren. Het heeft mijn kennis weer opgefrist. En als je regelmatig op de weg bent is het toch belangrijk bij te blijven.
Gewoon nog even gedag zeggen op deze manier leek mij toch het minste dat ik kon doen voor al het werk dat jullie hebben verricht.
Fenna

 


Jammer dat jullie er mee stoppen. Ik heb er heel veel van opgestoken. Dank jullie wel.
Dieuwertje

 


Jammer dat het stopt. Ik heb er veel kennis mee opgehaald en opgedaan!
Patricia

 


Jammer dat het stopt. Maar bedankt voor de leerzame en leuke quiz.
JW

 


Ik vond het fantastisch om op deze manier kennis te nemen van (toch heel veel) mij niet bekende verkeersregels. Ik weet zeker dat deze testen een bijdrage hebben geleverd aan veiliger verkeersdeelname.
Veel Dank!
Hilleband

 


Het was een goede opschoning opschoning van mijn kennis en zorgde voor competitiegevoel bij vele anderen die ook de test dagelijks deden. Heel jammer.
Ria

 


Heel hartelijk bedankt voor het samenstellen van deze website. Ik heb er veel van geleerd en ik zal mijn dagelijkse les van de verkeersregels, die van tijd tot tijd veranderen, heel erg missen. Het was een leuke en snelle manier om bij te blijven met de verkeersregels, waar ik uiteindelijk ook elke dag mee te maken heb. Nogmaals, heel hartelijk dank.
Corinne

 


Hartelijk dank voor Beter Verkeer! We hebben ervan genoten en er veel van geleerd.
Is er geen enkele mogelijkheid tot voortzetting? Een handtekeningenactie o.i.d.? 
Joppe

 


 

Wat ontzettend jammer dat Beter Verkeer stopt. Het is een nuttige, leerzame manier om de verkeersregels onder de knie te krijgen. Dank voor de geboden mogelijkheid in het verleden.

A


Hartelijk bedankt voor het verzorgen van de opgaven. In de periode dat ik het het gevolgd heb, is mijn kennis toch weer bijgewerkt. Persoonlijk vind ik het erg jammer. Het is/was een gemakkelijke manier van het bijhouden van kennis rondom verkeersvraagstukken. Als het onderdeel terugkomt doe ik gelijk meer mee!

Heine


Heel jammer dat deze vorm van Beter Verkeer stopt. Ik houd al jaren mijn verkeerkennis bij door hier te oefenen. Veel dank aan de makers van Beter Verkeer de afgelopen jaren!

Willemijn


HEEEL jammer dat het eindigt. Had toch een heel maatschappelijke bijdrage aan veilig verkeer voor iedereen. Jammer jammer jammer

M.L.

 


 

Dank voor het dagelijks scherpen van mijn theoriekennis. Heb als professioneel chauffeur ook collega's geadviseerd jullie te bezoeken. Er komt hopelijk een alternatief want ik kom zat weggebruikers tegen waarvan ik denk dat ze heel veel zijn vergeten van de verkeersregels :-(
Een aanrader om dit aan verkeersdeelnemers bijna verplicht te stellen. Dus maar weer eens subsidie aanvragen om de site te prolongeren. Succes met alle andere "beter-sites".

Michiel


Heel jammer dat u stopt.

Margot


Heel erg jammer dat vandaag de laatste opgave gekomen is.

Ik vond het leerzaam en ook leuk om de vragen te beantwoorden.

Hennie


Erg jammer dat dit stopt. Al heel lang met plezier gedaan en soms best leerzaam.

Gerard


Vind het bijzonder jammer dat deze nuttig en leerzame site Beter Verkeer eindigt.

Hartelijk dank voor alle informatie.

Dory


Ik heb net de laatste test gemaakt. Jammer dat de testen stoppen. Bedankt voor deze manier van kennis testen als verkeersdeelnemer. Het helpt om te blijven nadenken over de verkeersregels.

Rens


Heeeeeel jammer dat deze site stopt!!! Ik heb er veel van geleerd en raadde iedereen aan dit een tijdje te doen. Met veel dank.

Rennie


Bedankt, mijn verkeerskennis is weer op peil.
H


Jammer dat het bestaan van deze test ten einde komt. Ik heb veel geleerd en het heeft me alerter gemaakt op de weg.
Regien


Heel jammer dat Beter Verkeer stopt. Ik heb er elke week weer van geleerd!!

Rein


Ik ben 80 jaar en rijd veel in de auto en op de fiets. Ik ben al jaren dagelijkse deelnemer aan Beter Verkeer. Veel geleerd: nieuwe verkeersregels opgepikt en wat weggezakte oude opgehaald. Uitstekende bijdrage aan de verkeersveiligheid, ook door goede uitleg.

 

Héél erg dat dit blijkbaar moeten stoppen. Laat ieder die hierover gaat alles doen voor een herstart. Sterkte daarmee.
Erica


Wij vinden het erg jammer dat jullie stoppen.
Met veel plezier hebben wij de dagelijkse test gemaakt, hartelijk dank hiervoor.

Rita


Wat jammer dat dit de laatste test is. Heb er veel van geleerd.

Hopelijk komt Beter Verkeer in de toekomst terug.
Tot zover hartelijk dank.
Lies


Jammer dat deze site ophoudt. Heb altijd met veel interesse de vragen gemaakt. Er waren toch heel wat vragen bij waarbij ik moet zeggen dat ik het antwoord echt niet wist. Dus was deze informatie zeer welkom.
Heidy


Hopend dat er toch een vervolg komt. Bij een eventueel s.v.p. misschien ook Europa-vragen zo nu en dan. Van Duitsland zijn er toch ook een hoop regels anders dan in Nederland. Dank en misschien tot gauw.

Nanne


Wat ontzettend jammer dat Beter verkeer stopt. Dit is juist zo belangrijk om bij te houden.

Hopelijk wordt het in de toekomst weer opnieuw gestart.

Ik heb in ieder geval heel veel kunnen bijspijkeren. Heel hartelijk dank voor al die goede lessen. Ik mis het nu al.
Anita


Jammer dat hier een einde aan is gekomen! Bedankt!

John


Jammer dat de samenwerking stopt.
Ik heb altijd met veel plezier mee gedaan en er ook regelmatig wat van opgestoken.
Rien


Beste mensen, dank je wel voor de leuke verkeersvragen. We vinden het bijzonder jammer dat jullie hiermee stoppen. We hebben met plezier meegedaan.

Mochten jullie je bedenken doen we weer graag mee want dat houdt mensen alert.

Helen en Joop


 

Jammer dat Beter Verkeer gaat stoppen. Ondanks mijn relatief hoge score van 95% vond ik de vragen uiterst leerzaam en plezierig om te maken.

Laat me weten wanneer er weer opgestart wordt, dan doe ik direct weer mee!

Arjan


Jammer, dat Vekabest de samenwerking heeft opgezegd. Heb vanaf het begin meegedaan en er veel van opgestoken. Zit op een gemiddelde van 97%, dus mis nog altijd 3% kennis. Denk dat het voor heel veel mensen goede oefeningen zijn.

Derkje 


Wil jullie bedanken voor de verkeerstesten. Jammer dat jullie stoppen. Heb er veel aan gehad. Bedankt.

Bea


Jammer, heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel jammer dat jullie gaan stoppen.

Het is zooooooooooooooo belangrijk.

Sjan 


Hoi hoi, ik vind het erg jammer dat Beter Verkeer stopt. Heb het echt als leerzaam ervaren, hoewel ik al tientallen jaren mijn rijbewijs heb. (Misschien wel juist om die tientallen jaren...)
Ik hoop dat er een doorstart kan komen, zet 'm op!
Herma 


Wat jammer dat het stopt!
Ik vond het erg leuk en zinvol om te doen.
Annemarie 


Jammer dat Beter Verkeer gaat stoppen.
Door de dagelijkse herhaling heb ik de verkeersregels lekker kunnen opfrissen.
Hartelijk dank, en mocht er toch ooit weer een mogelijkheid komen: ik zal me dan weer graag aanmelden.
Trijnie 


Wat ontzettend jammer dat jullie er mee stoppen. Dit was altijd een leuk begin van de dag en heb toch veel geleerd!! 
Robert


Ontzettend jammer dat Beter Verkeer gaat stoppen. De afgelopen maanden dat ik mee gedaan heb, heb ik ontzettend veel geleerd van de huidige verkeersregels.

Is het een idee om de overheid enthousiast te maken voor sponsoring van de site? Een goede voorlichting over wettelijke regels is toch een overheidsaangelegenheid. In elk geval heb ik met plezier de tests meegedaan. Dank u wel !

Ed


Jammer dat deze dagelijkse mail stopt!! Dit was een heel goed initiatief.

Ik raadde mijn leerlingen altijd aan om eraan mee te doen. Heel veel dank voor de inspanningen die jullie hebben gedaan voor deze opgaven.

Nico 


Beter verkeer stopt! Dat is zeer zeer zeer jammer. Er doen elke dag 10.000 mensen aan mee.

Voor mij is het een steuntje ter verfrissing van oude kennis en om nieuwe dingen die ik vroeger nooit geleerd heb op te pikken. Ik denk dat dit voor vele van de 10.000 deelnemers geldt.
Kan dit niet in stand worden gehouden met de hulp van bijvoorbeeld VVN, ANWB of verwante instellingen? Ik mag het hopen! DOE A.U.B. UW BEST HIERVOOR! 
Frans 


Heel jammer dat jullie stoppen, echt een site waar je wat aan HAD .

Geert


Jammer dat jullie gaan stoppen. Ik vergis maak nog regelmatig fouten.....

Corrie


Ik vind het jammer dat jullie stoppen met de test. Ik heb er veel van geleerd. Ik hoop dat jullie daarom nog spijt krijgen van dit besluit. 
A.H.


Wat jammer dat deze website ophoudt! Ik heb mijn verkeerskunde er op een leuke manier mee opgefrist/uitgebreid!

Els


Jammer dat het stopt. Het is echt leerzaam en zou bij een groot publiek bekend gemaakt moeten worden.

Leo 


Beter Verkeer stopt!

Snik, snik, en nu??? Met mij zijn er veel personen die dit erg vinden. Het zijn goede oefeningen, zeker voor personen die al jaaaaren een rijbewijs hebben. Fijne oefeningen om de hersenen te laten kraken over het verkeer, zodat we op de hoogte blijven van nieuwe wetten, regels, etc.

Y.V. 


Heel erg jammer dat Beter Verkeer stopt. Ik heb er veel aan gehad sinds deze site werd gelanceerd.
Hartelijk dank voor al de aangeboden testen.
Cilia 


Ophouden ?!
Zeer jammer.

Paul


Jammer,dat jullie met beter verkeer gaan stoppen. Het is zo leerzaam. Kan niemand anders het overnemen??
Dineke


Jammer dat beter verkeer stopt.... Ik heb er veel van geleerd.

Hefel 

 


 

Jammer dat Beter Verkeer stopt.

Als wat oudere chauffeur heb ik mijn kennis van de verkeersregels via deze rubriek flink opgeschroefd.

Chiel


Wat jammer dat Beter Verkeer gaat stoppen! Bestaat er misschien een mogelijkheid dat jullie het weer starten met een andere instantie die de vragen verzorgt? Of een rijschool?
Complimenten voor jullie goede 'Beter...'-sites!
Klaudia


Heel jammer dat Beter Verkeer moet stoppen. Het is zo leerzaam en het kost iedere dag maar een paar minuten!

Marianne


Het spijt mij bijzonder dat beter verkeer gaat stoppen,
Ik heb namelijk erg veel aan de opgaven en antwoorden!

Mari-An


Wat jammer dat de site Beter Verkeer stopt. Er veel van geleerd. Vooral omdat ik al ouder ben.
Jacomien


Dank voor alle mooie vragen, ik heb veel geleerd. Ontzettend jammer dat het ophoudt.

Monique


Zou VVN deze test niet kunnen verzorgen ipv stoppen? Ik heb zelf heel veel geleerd van de test! Jammer als dit stopt!

Mettina


Ik betreur het ten zeerste. Het eerste wat ik 's morgens doe ik de test maken.
Dus hopelijk komt er een vervanging.
Mia


Wat ontzettend jammer dat jullie stoppen. Ik heb al zo'n kleine 40 jaar mijn rijbewijs. Ondanks dat ik mezelf als een goede chauffeur kan kwalificeren, heb ik heel erg veel aan jullie test die me goed scherp houden. Eigenlijk zou deze test voor iedereen die langer dan 5 jaar zijn/haar rijbewijs heeft "verplicht" moeten worden.

Marianne 


Heel jammer dat de test stopt; ik deed deze graag en dagelijks en was heel leerzaam.
Hopelijk komt er een alternatief. Je doet i.h.a. maar 1 maal examen voor je rijbewijs (bij mij 50 jaar terug) terwijl de regels daarna wel voortdurend veranderen en er geen verplichting is dat bij te houden.

Joop


Heel spijtig dat de beter verkeer test gaat stoppen. Ik ben er echt wijzer van geworden. Ik ben een matige chauffeur, niet altijd even doortastend en voor mij is een dagelijkse test een goede oefening!
Pauline  


Jammer dat jullie stoppen met "Beter Verkeer". Dank voor jullie opdrachten, creativiteit en inzet.

Lodewijk 


Heel erg jammer dat Beter Verkeer gaat stoppen! Ik leer er veel van en ik denk velen met mij! Zou er geen andere organisatie zijn die opgaven wil aanleveren, zoals de ANWB?
Anneeke


Het is een heel slecht idee om te stoppen met deze test. Het is de enige zinvolle informatie over oude maar vooral ook nieuwe 'weetjes' van veilig verkeer. Ook uit de scores blijkt dat wij, deelnemers, lang niet alles weten of paraat hebben. Reden te meer om juist dóór te gaan in plaata van te stoppen.

Ik hoop dat u deze ongelukkige beslissing nog terug kunt draaien. Bij voorbaat dank!

Jan (50-jaar-rijbewijshouder)


 Jammer dat Beter Verkeer ophoudt met de dagelijkse test.
Vond het leerzaam en gezellig.
S.d.P. 


Wat een teleurstelling om te lezen dat de dagelijkse testvragen van Beter Verkeer stoppen!! Ik doe al een paar jaar mee en mijn 6-wekenpercentiel is op dit moment al 88 geworden. Ik ben 85 jaar oud en ik behoor dus tot een van de leeftijdsgroepen die potentieel als gevaarlijk worden beschouwd in het verkeer. Laat ons niet in de steek!

En houd ons op sterkte met Uw dagelijkse kwis.

Ida 


Ik las dat de verkeerstest gaat verdwijnen. Dat is jammer. Ik ben knap goed op de hoogte met de verkeersregels, maar toch leer ik er vaak weer iets bij. Of wordt mijn kennis even opgefrist. Het zou prettig zijn als u een alternatief weet te realiseren.

John 


Wat jammer dat Beter Verkeer nu stopt! Ik vond het heel nuttig, vooral voor ouderen.

Riet


Voor mij, ik ben 68, was het een prima methode om mijn verkeerskennis op te frissen. Ik heb ook andere leeftijdgenoten op uw test gewezen. Ik heb ook nieuwkomers geadviseerd om zich via deze testen voor te bereiden op het het nemen van autorijlessen.
Kortom, ik vind dit echt heel jammer en ik hoop dat er toch een doorstart kan komen.
Christine


Ik doe dagelijks de test. Heb wel vaak een hoge score maar geef ook -nog steeds- wel foute antwoorden. Heb veel vrienden/kennissen op deze site opmerkzaam gemaakt.
Het is LEVENSGEVAARLIJK als je de regels in het verkeer niet (goed) kent en dit is/was een prima manier om op de hoogte te blijven.

Heel veel dank voor jullie inzet om dit mogelijk te maken. Nogmaals: Héél jammer, dat zo'n goed initiatief weer verdwijnt !!!

Rini


Vind het buitengewoon jammer dat deze site stopt. Was voor mij een goede methode om de regels een beetje bij te houden.

Herman


We hebben met veel plezier enkele jaren meegedaan met de tests en vinden het bijzonder jammer dat beter verkeer nu gaat stoppen. Is er echt geen andere mogelijkheid om dit voort te zetten? Het is zo goed om de verkeerskennis op to date te houden.
Janny


Ach, wat jammer dat de verkeerstest gaat stoppen.
Ik had het idee dat mijn verkeerskennis er lekker fris door bleef. Echt heel jammer!

Wija


Jammer dat jullie stoppen; het hield me scherp en het was de kunst om het rijtje "100%" zo lang mogelijk te laten zijn. Evenzogoed bedankt!

Gerard

Beter Spellen  Beter Rekenen  NU Beter Engels  NU Beter Duits  NU Beter Frans  Beter Verkeer  Beter Bijbel  

© 2016 - Beter Verkeer is een initiatief van

 Martin van Toll Producties